Analyse door Henk Meiborg: "Wat opviel aan de monitor die gisteren werd gelanceerd door de ANWB"

Aaiaaqdgaao Aaqaaaaaaaavg Aaaajgjm Ndq2 Ndg0 Lwzh Zdut Ngi0 Ns1H Otfl Lte1 Owq1 Zwrk Zj Zm Yg

Nog los gezien van de negatieve framing van de NOS in het Journaal, roept de grafische weergave van de nieuwe ANWB monitor bij mij gelijk enkele vragen op. Ik werd eigenlijk direct gegrepen door het verschil in kilometer kostprijs dat negatief uitviel inzake de elektrische auto, en daarom voelde ik de behoefte om e.e.a. verder uit te zoeken.

Op de website van de ANWB kan iedereen een berekening maken met de autokosten rekentool. Dat heb ik gedaan voor twee populaire auto's te weten een VW Golf 1.6 TDI en een Nissan Leaf Tekna.


Zoals jullie zien is het verschil hier anders als bij de monitor (weliswaar maar) 1 cent per km in het voordeel van de elektrische auto. Echter wat gelijk opvalt zijn de kosten voor afschrijving en de kosten voor brandstof. De eerste zijn bij de Leaf beduidend hoger en de brandstofkosten zijn vrijwel gelijk. Reden om nog even verder te kijken en de nadere uitleg erbij te halen. Links weer de Golf en rechts de Leaf.

We zie ik hier dat bij de "vaste afschrijving" de Golf kosten worden berekend met 47% afschrijving, en dat de ANWB voor de LEAF maar liefst een afschrijving hanteert van 64%. Dat is ca. 15% hoger. En dat in een tijd, na het Diesel schandaal, duidelijk is geworden dat de Diesels sneller in waarde zakken en de standtijd van occasions voor elektrische auto's beduidend korter is dan die voor diesels. M.a.w. het verschil van 15% lijkt mij erg hoog.

Dan de kosten voor de brandstof. Hier zie ik dat er wordt gerekend met 33 cent per kWh. Dat is m.i. verdedigbaar, echter denk ik wel dat een prijs van 21 cent per kWh ook door gerekend zou moeten worden omdat veel mensen een auto thuis zullen willen laden. En wordt het voordeel van een elektrische auto weer een stukje groter.

Als ik nu de afschrijving gelijk zet en de prijs per kWh op 21 cent zet dan kan ik zomaar 14 cent per kilometer corrigeren voor de Nissan Leaf hetgeen het voordeel voor de Leaf verhoogd naar 15 cent per kilometer. Als dit nu eens voor de gehele monitor geld dan is het verschil niet 5 cent negatief voor de elektrische auto maar 10 cent positief, hetgeen de elektrische rijders van dit moment ook zo ervaren.

Dan heb ik nog niet eens over de banden slijtage die voor beide auto's gelijk is berekend door de ANWB. Ook hier zijn de praktijk ervaringen van de huidige EV rijders duidelijk positiever.

Al met al vind ik dat we van de ANWB iets meer hadden mogen verwachten. De impact van Nederlands grootste consumenten organisatie is groot en dientengevolge dient men denk ik toch iets zorgvuldiger om te gaan met dit voor de toekomst belangrijke item.

Reacties, correcties en anderzijds zijn van harte welkom!!


Henk Meiborg, Emodz