Oostenrijkse interesse in Nederlandse verduurzaming

Dinsdag 5 juni start in Amsterdam een 3-daagse studiereis op het gebied van verduurzamen van mobiliteit voor een Oostenrijkse delegatie.

Het programma speelt zich af in Amsterdam en Groningen waarbij in Amsterdam vooral aandacht wordt besteed aan het e-mobility beleid van de stad, de verduurzamingsslag in de Amsterdamse Taxiwereld en smart charging. In Groningen zullen het Provinciehuis, het Zernikecomplex en vliegveld Eelde bezocht worden waarbij bij de Drone Hub onder meer wordt ingegaan op de mogelijkheden die Drone-technologie biedt op het gebied van verduurzaming. Ook zal Holthausen (producent van speciale voertuigen met alternatieve brandstoffen) bezocht worden voor een rondleiding en uitleg. Na een meeting met initiators en deelnemers van de Hansa Green Tour zal het gezelschap een bezoek brengen aan Groningen Seaports en Akzo. De studiereis eindigt Donderdag in Amsterdam met een bezoek aan de CO2-neutrale verhuizer Deudekom en een presentatie over de Duurzame Hangar van Claessens Erdmann. De Oostenrijks delegatie bestaat uit 9 vertegenwoordigers van betrokken brancheorganisaties, bedrijfsleven en overheid. Honorair consul- generaal van oostenrijk Peter Fresacher en Honorair consul van Oostenrijk in Noord Nederland de heer Peter Bakker zullen delen van het programma bijwonen.

De studiereis is onderdeel van het Partners International Business Programma “Erfolgsformeln verbinden - nachhaltige Mobilität und Energie in Österreich und in den Niederlanden”. Emodz is als penvoerder verantwoordelijk voor deze 3 jaar durende permanente handelsmissie die als doel heeft economische ontwikkeling te stimuleren en kennis  uit te wisselen met Oostenrijk op het gebied van verduurzamen van mobiliteit als onderdeel van de energietransitie. De partners for International Business Programma’s worden ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de diplomatieke posten in de doelregio’s.